Ga naar de inhoud

Praktijk voor Gezondheid
Creatief bewustzijn - Vrijheid - Levensvreugde

Voedingssupplementen

Als aanvulling en ondersteuning van de sessies werk ik met voedingssupplementen die jouw zelfgenezend systeem prikkelen en ondersteunen.

Ze worden persoonlijk voor jou uitgezocht en getest via de wijsheid van jouw lichaam (kinesiologie).

Ik ben van mening dat reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde elkaar kunnen aanvullen. Ook kan er gezocht worden naar voedingssupplementen die als vervanger kunnen dienen voor reguliere geneesmiddelen, die veel bijwerkingen geven.

Reguliere geneeskunde werkt vaak meer op de bestrijding van de symptomen. Natuurgeneeskunde gaat jouw zelfhelend vermogen prikkelen. Natuurgeneeskunde ziet de mens als geheel. Het is een holistische aanpak.

Jouw hoofdpijn vraagt misschien om een heel andere aanpak, als de hoofdpijn van je buurvrouw. Omdat er een andere oorzaak is.

Ik ken verschillende middelen die ik kan inzetten bij bv. bedplassen, afhankelijk van de oorzaak.

Bij ontstekingen en allergieën worden vaak cortisonen ingezet, in de reguliere geneeskunde. Ons lichaam produceert echter ook zelf cortisonen, via de bijnieren. Als we nu chemische cortisonen toegediend krijgen, stopt ons lichaam met de aanmaak van lichaamseigen cortisonen. Gevolg, de ontsteking of allergie verdwijnt, zolang je cortisonen blijft slikken of smeren, maar wanneer je stopt, komt de aandoening in alle hevigheid terug. Want ondertussen liggen je bijnieren in een diepe slaap.

Wat doet de natuurgeneeskunde? Ze gaat de bijnieren zachtjes stimuleren om meer lichaamseigen cortisonen aan te maken. Ze gaat ook onderzoeken waarom je bijnieren uitgeput raken. Wat de fysieke, emotionele, mentale, spirituele oorzaak is van de ontsteking of allergie. Zo vindt dan echte genezing plaats en doen we niet louter aan symptoombestrijding.

Ik werk voornamelijk met de hoogwaardige voedingssupplementen van HERBOPLANET, die o.a. werken met spagyriek, waardoor alle delen van de plant ingezet worden. Hierdoor zijn de producten zeer goed opneembaar en kunnen we vaak laag doseren.

Ook voedingssupplementen van BONUSAN zet ik vaak in.

Als je zelf voedingssupplementen neemt, breng ze dan mee bij een sessie. We testen dan uit of ze voor jou geschikt zijn. Of je er niet teveel neemt en of ze goed samenwerken. Want er zijn natuurlijk vele, waardevolle supplementen op de markt.

Ik volg ook bijna maandelijks webinars en af en toe een masterclass bij deze firma. Ook staat er steeds een team naturopaten en apothekers klaar om mij bij te staan bij een behandeling.