Ga naar de inhoud

Praktijk voor Gezondheid
Creatief bewustzijn - Vrijheid - Levensvreugde

Over mij

Vanuit mijn nieuwsgierigheid en interesse leer en studeer ik al mijn hele leven. Niet in het minst leer ik van het leven zelf. 

Niets menselijks is mij vreemd. Ik loop lang genoeg op deze Aarde rond om een diep mededogen te hebben ontwikkeld voor iedereen die lijdt, struggled, of het even niet meer ziet zitten.

Vanuit mijn eigen hooggevoeligheid is mijn zoektocht naar alternatieven al op zeer jonge leeftijd gestart. Ik ben geboren in een lichaam dat zeer vreemd reageerde op reguliere geneeskunde. 

Hooggevoeligheid beschouw ik nu als een wijs talent, maar dat is ooit wel anders geweest. Ik voelde me steeds op mijn best in de natuur en vond het heel gewoon om met alle natuurelementen te communiceren.

Mijn visie

Het leven heeft mij geleerd dat we alle wijsheid die we nodig hebben in ons dragen. Ik sta nieuwsgierig, leergierig, vol verwondering en met een vleugje humor in het leven.

Mijn hooggevoeligheid is een waardevolle kwaliteit om iets verder te kijken, dieper te voelen en die tools te kunnen aanreiken zó dat jij ook de beste versie van jezelf kan leven.

Mijn missie

Het is mijn missie om kinderen, jongeren en volwassenen in contact te brengen met hun volledige potentieel, hun talenten, hun levensenergie, hun zelfgenezend vermogen, hun eigen missie, hun goesting om te leven en hun eigenWIJZE natuur.

Transformation isn't a future event,
it's a present day activity
- Jillian Michaels -

Ik ben een verbandenlegger. Ik zoek naar de oorzaken, de patronen die aan de basis van je klachten liggen.

Als iets mijn interesse heeft, wil ik er alles van weten. Ik lees vaak verschillende boeken tegelijk.

Als we de oorzaak kennen en aanpakken, verdwijnen ook de symptomen.

In die zin werkt natuurgeneeskunde anders dan reguliere geneeskunde, waar vaak meer symptomatisch ingezet wordt.

Overigens vind ik een gezonde samenwerking tussen natuurgeneeskunde en reguliere geneeskunde vaak zeer waardevol .

Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk dat jij antidepressiva neemt en dat we die langzaam kunnen afbouwen via de therapie en/of vervangen door voedingssupplementen, die geen bijwerkingen hebben en je zelfgenezend vermogen stimuleren.

Als jij met een probleem of klacht bij me komt, maak ik een puzzel op holistische wijze. Ik zie jou als volledig mens met fysieke, emotionele, mentale en spirituele facetten. Vaak ontstaat de disbalans op het emotionele vlak en werkt door naar de andere laagjes. Ik zoek een ingang en combineer de tools waardoor jij weer in balans komt, waardoor jouw levensenergie weer zo optimaal mogelijk kan stromen.

Ik ga ervan uit dat elk mens de antwoorden IN zich draagt. Alleen kunnen we er soms niet bij, dragen we teveel ballast of zijn we het verleerd naar ons lichaam, ons hart en onze intuïtie te luisteren.

Ik begeleid je graag bij het vinden van jouw eigenwijze antwoorden, bij het loslaten van ballast en beperkende banden, bij het weer laten stromen van levensenergie, bij weer in contact komen met je innerlijke kind, bij het vinden van jouw talenten, bij de zingeving van jouw unieke leven.

Intuïtief en hartsverbonden werk ik en steeds met een vleugje humor.

Ik sta jou bij om de ballast en blokkades op te lossen, zodat je vrij, energiek en creatief jouw eigen weg kan gaan.

Opleidingen

Zoals ik al vertelde, sta ik voor levenslang leren en ontwikkelen. Het is mijn passie om steeds meer verbanden en diepere, subtielere laagjes te kunnen ontdekken.

Ik volg op regelmatige basis webinars en bijscholingen, dit bij HERBOPLANET en op andere inspirerende plekken om up to date te blijven. Ik werk samen met andere therapeuten, apothekers, dokters en naturopaten.

Een greep uit mijn opleidingen:

 • Leerkracht
 • Leerkracht buitengewoon onderwijs (Hogeschool Antwerpen)
 • Leerkracht muzische vorming
 • Naturopaat (Magnolia federation – 3-jarige opleiding)
 • NEI of oorsprongstherapie (Inn Care)
 • Bachbloesem therapie (diverse opleidingen en ook Inn Care)
 • Access Bars (de Levensboom Olen)
 • EMDR voor volwassenen (Educas)
 • EMDR voor kinderen en jongeren (Educas)
 • Sjamanistische droomreizen (diverse opleidingen)
 • Creatieve Therapie (vanuit mijn 40-jarige ervaring als leerkracht met bijna jaarlijks bijscholingen muzische, creatieve vorming)
 • Primitieve expressie (2-jarige opleiding danstherapie Johan d’Haese)
 • Opleiding Kinderyoga (kinderyoga academie Helen Purperhart)