Ga naar de inhoud

Praktijk voor Gezondheid
Creatief bewustzijn - Vrijheid - Levensvreugde

Contact en heling innerlijke kind

Weer in contact komen met jouw speelse, verwonderde, ongetemde innerlijk kind.

Inzetten van verschillende tools, meditatie en visualisatie.

Om verzorging en liefde te ontvangen, passen we ons aan. Aan de opvoedingsstijl van onze ouders, aan andere opvoeders, leerkrachten en cultuur. Op die manier nemen we afstand van bepaalde, vaak krachtige delen van ons zijn.

Die verdwijnen in onze schaduw. Later in ons leven speelt die schaduw op. Hij wil gezien, gehoord, gevoeld worden. Het maakt ons angstig die delen hebben we juist verstopt, omdat we anders niet aanvaard werden. Het kost onnoemelijk veel energie om alles te onderdrukken.

Het is alsof je 10 ballonnen constant onder water wil houden .

Ook kan er een problematiek zijn van “niet het juiste kind” te zijn. Je voelt je ongewenst, je moest een jongen zijn of een meisje, er worden dingen van je geëist die niet bij jou passen.

Delen van jouw persoonlijkheid of van jouw zielsmissie worden niet gezien, krijgen geen voeding of worden afgekeurd.

Ik vond het als kind bijvoorbeeld heel gewoon om te praten met de bomen, de bloemen, de dieren. Toen ik daarvoor uitgelachen werd, voelde ik me vreemd, afgewezen, begon te twijfelen aan mezelf.

Er werd gezegd dat ik té veel fantasie had.

We gaan samen op zoek naar jouw ware innerlijke kind. Want NU zijn we volwassen en niet meer afhankelijk van de verzorging van onze opvoeders. Nu kunnen we ons innerlijk kind geven waar het recht op heeft.

Ondertussen praat ik allang weer met de natuurelementen, heb ik bomenvrienden en leer ik heel veel van de magie van de natuur.